Дархан

2010.09.03. 08:52

A nap első részében körbejártuk az egyetemet, kávéztam az igazgatóval, bemutattak a kar tanárainak, kijelölték a helyemet a tanári szobában, és megoldottuk a nagy rejtélyt is: megvan a feladtom! Négy dolgot kell csinálnom:

1. to repair equipment

2. to write a code of usb driver

3. to make pc controlled lab equipment

4. to help improve teacher's and student's language skills

Ezzel fognak telni a napjaim a jövő héttől, meg persze az ebédszünettel. Eddig két helyen voltunk, és mindkétszer olcsón adtak nagyon jó kaját, a mai ebédem itallal együtt 2 euróba került...


 Szeletekre vágott bárány, a köret külön egy egész tányért elfoglalt.

Hála Istennek a város mindkét szupermarketje tíz percnyi sétára van a kollégiumtól, el is mentünk vásárolni négy óra után, amikor lejárt a munkaidőm.

 szupermarket

 Az árak változóak, a vaj, a kenyér, a konzerv és a leglényegesebb, a kóla körülbelül ugyanannyiba kerül, mint otthon, egyébként kicsit olcsóbbak a dolgok. Estére áthívtam az ismerősöket egy welcome bulira, így utánajártam az alkohol áraknak, és a helyzet elkeserítő. Nem árulnak whiskyt. A vitrinben tartanak ugyan Johnny Walkert, de többe kerül, mint a magyar ár duplája, más pedig nincs. Minőségi vodka viszont már 1000 Forintért kapható, így sörrel, és vodka naranccsal koccintottunk, jól is sikerült az este.

 Atka, миклош magyar válogatott mezben és egy dél koreai lány

Dolgozik a városban nyolc amerikai önkéntes is, főként angolt tanítanak, a Peace Coprs-tól jöttek. Kettő közülük el is jött, egy házapár, a fiú nebraskából jött, a lány pedig kansasi,tehát bátran nevezhetjük őket parasztoknak falusiaknak, rendes emberek.

a dél koreai lány, Judith Németországból és az amerikaiak

Holnap pedig, ha minden igaz, kirándulni megyek a tanári karral (!) egy vallási helyre, csak az eddig szép idő közbe ne szóljon!

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolia.blog.hu/api/trackback/id/tr92268344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása