Ballagás

2010.12.03. 09:23

Történelmi, utolsó posztomat olvassátok, melyet a darhani műszaki egyetem tanári szobájából, Dzsingisz Kán mellől írok. Természetesen beszámolok majd a ma este tartandó búcsúbulimról (amennyiben maradnak értékelhető emlékképeim), és a hazaútról is, de azok a bejegyzések a legjobb esetben is Oroszországban, a reptéri váróban íródnak majd.

Egész nap olyan voltam, mint egy feledékeny nagypapa, azt ismételgettem, hogy milyen gyorsan repül az idő. Mintha tegnap érkeztem volna, a mai pedig az utolsó napom az iskolában.

Délelőtt a tanárok egyesével, délután pedig csoportosan búcsúztattak. Felkészülten érkeztem, egy üveg vodka várta őket, amit az ajándékuk átvétele és a (természetesen) elkészült csoportkép után fogyasztottunk el.

 mechanika tanszék, a képet természetesen a félénk Ganzorig készítette

Az általam megrendelt és kifizetni készült tradicionális mongol zakót ajándékozták nekem, méretre és minőségre is tökéletes darab, az iskola textil-dizájn tanszékének egy kedves tanárnője készítette.

 vodkával kínálom a tanárokat

Már az egyik első, grillezést bemutató posztomban is ódákat zengtem a mongol nők háziasságáról, most is szó és kérés nélkül mosták el a poharakat, segítettek a kiszolgálásban és az összepakolásban.

(Nem tudom mennyi köze van ehhez annak a ténynek, hogy a mongolok nagy része továbbra is tartja magát ahhoz a  magyar mondáshoz, melyet csak zárójel után, kisbetűvel is félve merek leírni: "Pénz számolva, asszony verve jó...". Elhatárolódok saját magamtól.)

A búcsú kínos, általam kifejezetten nem kedvelt részét, melyben kifejezzük egymás iránti nagyrabecsülésünket, szeretetünket (még ha ez nem is igaz) szerencsére még nem kellett megejteni, ugyanis este egy közös vacsorával köszönünk el egymástól.

Holnap reggel pedig irány Ulánbátor, egy két napos városnézéssel búcsúzom Mongóliától.

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolia.blog.hu/api/trackback/id/tr772489993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palucci 2010.12.09. 17:39:30

ez mind szép, de hova marad a történelmi első otthoni bejegyzés?
Boldog névnapot!
süti beállítások módosítása